polo harlekin

Speciale Polo geeft kleur aan Blue Monday

Arrow down Lees verder
  • Nederlandse ‘one-off’ ode aan Polo Harlekin uit 1995
  • Kleurrijke ‘livery’: van marketingtool tot opzienbarend productiemodel
  • Een vrolijke en ietwat ondeugende clown (harlekijn) om Blue Monday op te fleuren
  • Antwoord op die ene vraag: welke kleur heeft een Polo Harlekin eigenlijk?

Volkswagen geeft Blue Monday kleur met de Polo Harlekin. Deze kleurrijke ‘one-off’ verschijnt 25 jaar na de introductie van een auto die eigenlijk niet bedoeld was om in productie te gaan, maar met ruim 3.800 exemplaren een onverwacht succes werd: de Polo Harlekin.

We gaan even terug naar 1994, het jaar waarin Volkswagen de derde generatie van de compacte Polo presenteerde. Dit intern 6N aangeduide model betekende in veel opzichten een grote stap vooruit. Dit was bijvoorbeeld de eerste Polo die ook in vijfdeursuitvoering leverbaar werd en belangrijke veiligheidsitems als airbags, gordelspanners en ABS deden hun intrede. 

Voorvaderen en afstammelingen

Hoewel origineel, was het idee van carrosseriedelen in verschillende kleuren niet helemaal nieuw voor Volkswagen. In een advertentie uit 1964 was namelijk een bontgekleurde Kever te zien. Die advertentie was bedoeld om te demonstreren hoe eenvoudig onderdelen van Kever-modellen uit verschillende bouwjaren uitwisselbaar waren. Overigens is het Harlekin-idee ook internationaal gegaan: in 1996 was de Golf in de VS leverbaar als Harlequin – volgens het Polo-recept en dus met vergelijkbare kleurenschema’s. Er werden 246 exemplaren geproduceerd. 

Interesse in een Volkswagen Polo?

Laat je gegevens achter middels onderstaand formulier en een van onze verkoopadviseurs neemt contact met je op. 

Klik hier voor meer informatie over het privacy beleid en de algemene voorwaarden.