Software ID

Kees Boelhouwer

ID.Software2.3 voor jouw ID.

Arrow down Lees verder

ID.Software2.3 in het kort

Natuurlijk wil jij het meeste uit je rit halen. Daarom hebben we software update 2.3 voor je Volkswagen ID. klaarstaan. De update zorgt dat jouw ID. is voorzien van de laatste digitale ontwikkelingen en optimalisaties, zoals een stijlvoller infotainmentsysteem en een verbeterd ID.Light. Geen zorgen, daarvoor hoef je niet naar ons toe te komen. De Over-the-Air updates download je terwijl je rijdt en je ID. installeert ze wanneer je stilstaat. Wel zo handig. Op deze pagina vind je alle informatie, veelgestelde vragen en video's die je gaan helpen om de update zelf succesvol te installeren.

Let op: naast de ID.Software updates, zijn er ook updates voor bestaande functies in de auto. Deze applicaties zijn niet gekoppeld aan de Over-the-Air ID.Software updates en kun je afzonderlijk installeren. In sommige gevallen heb je wel de laatste ID.Software versie nodig.

Zo installeer jij de update

Is jouw auto al verbonden met We Connect? Dan kun je stap 1 tot en met 4 overslaan of direct de tutorial bekijken.

 1. Download de We Connect ID. app voor je smartphone. Dat kan gratis via de Google Play Store of Apple App Store.
 2. Log in met je Volkswagen ID en voeg jouw auto toe.
 3. Activeer je We Connect Start contract. Volg hiervoor de instructie in de app.
 4. De app downloadt vanaf nu automatisch nieuwe updates tijdens je rit. Zorg wel dat je ID. in online modus staat.
   
 5. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Wanneer een update is gedownload, kun je 'm binnen de kortste keren installeren. Je ID. geeft wanneer je je auto parkeert een melding dat de update klaarstaat voor de installatie. Meer details over de inhoud van de update vind je onder 'Meer informatie'. Mocht er geen melding verschijnen, ga dan zelf via 'Setup' naar 'Systeeminformatie' en vervolgens naar 'Alle updates weergeven' om de installatie te starten.
 6. Wanneer je update geïnstalleerd wordt, kun je je ID. niet opladen. Zorg daarom van tevoren dat de batterij op minimaal 50% staat en dat hij niet aan een laadpaal aangesloten is. Wanneer je de installatie start, zie je op het infotainmentsysteem of je aan alle eisen voldoet, zoals of je ramen wel gesloten zijn.
 7. Stap uit je ID., vergrendel 'm en de installatie begint. Zorg dat je ID. minstens 15 minuten vergrendeld blijft. Hoelang het installeren duurt, hangt af van de grootte van de download. Let op dat je tijdens de installatie je auto niet kan gebruiken.
 8. Aan het eind van de installatie maakt je ID. verbinding met het internet. Je kunt nu gebruikmaken van nieuwe en verbeterde functies. Een fijne rit!

Heb je toch problemen met de update?

Download de tips en tricks 

Vragen of opmerkingen?

Heb je vragen over de ID.Software2.3? Of wil je een afspraak maken voor de ID.Software2.1 update? Neem dan contact met ons op middels onderstaand formulier.

Naam
Wij vragen een correct telefoonnummer voor aanvullende vragen.
Hoe mogen wij contact met je opnemen?
Waarom vragen wij deze gegevens?
 • Juist (mobiele) telefoonnummer voor aanvullende vragen
 • Correct email adres om te communiceren
Klik hier voor meer informatie over het privacy beleid en de algemene voorwaarden.
Kees Boelhouwer2

Kees Boelhouwer

Verkoopleider