ID.3

ID Family vragen

Wij staan voor je klaar.

Arrow down Lees verder

Veel gestelde vragen:

 

1. Hoe groot is de ID.3?

De ID.3 is ongeveer net zo groot als een Volkswagen Golf, maar biedt de binnenruimte van een veel grotere auto. Dit maakt de ID.3 ook zeer geschikt als stadsauto. Doordat er minder ruimte nodig is voor de motor en aandrijving, blijft er van binnen meer ruimte over voor jou, je passagiers en je bagage.

De ID.3 is 4,26 m lang, 1,81 breed en 1,55 m hoog. Zijn wielbasis bedraagt liefst 2,77 m. De draaicirkel is met 10,2 meter opmerkelijk klein. Voor het vervoer van bijvoorbeeld fietsen is de ID.3 leverbaar met een speciale trekhaak (laadvermogen 75 kg).

Door de elektrische aandrijving heeft de ID.3 geen middentunnel. Samen met de slimme indeling leidt dat tot een ongekend ruim ‘open space’-interieur met vijf zitplaatsen. De bagageruimte heeft een inhoud van 385 liter.

2. Is er een trekhaak of dakkoffer beschikbaar voor de ID.3?

Er wordt een steunhaak beschikbaar gesteld voor de ID.3. De maximale kogeldruk zal 55 kilo bedragen. Hiermee kun je een fietsendrager en twee fietsen meenemen. Het is dus niet mogelijk om een caravan of aanhanger mee te nemen. Er is geen dakkoffer beschikbaar voor de ID.3, maar wel een Thule trekhaakbox. Deze box kan gemonteerd worden op de fietsendrager Thule Velospace XT. Houd hierbij rekening met impact op de actieradius.

3. Welke accu's zijn er beschikbaar op de ID.3?

Op dit moment kun je kiezen tussen ID.3 uitvoeringen met twee verschillende soorten accu’s: een instapmodel met een 45 kWh accu en een actieradius tot 351 km**, of een accu van 58 kWh en een actieradius tot 425 kilometer**. Later dit jaar voegen we het topmodel met een actieradius tot maar liefst 542 km** aan de lijn toe.

4. Hoe zit het met de actieradius in de praktijk?

Bij de ID.3 met 58 kWh accu rijd je in de praktijk tussen de 300 en 420 kilometer. Het aantal kilometers dat je kan rijden, is onder andere gebaseerd op jouw rijgedrag, de accessoires op de auto, buitentemperatuur, verkeerssituatie en andere omstandigheden.

5. Hoe verbind ik mijn ID.3 met mijn telefoon?

Jouw ID.3 kun je met je telefoon koppelen middels de WeConnect app van Volkswagen. Binnenkort vertellen we je graag meer over de koppeling en de te doorlopen stappen middels een video. Mocht je eerder vragen hebben kun je contact met ons opnemen via bovengenoemde gegevens.